--> ΚΕΡΝΙΝΗ 1923 - ΚΕΡΚΙΝΗ 2023 --- 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΡΚΙΝΗ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ «ΒΑΣΙΛΙΚΗ» ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ
Μια Ελληνική κλασσική πρόταση που σίγουρα θα σας εκπλήξει με την βουβαλίσια γεύση της αλλά και την υψηλή διατροφική της αξία.
2 συσκευασίες 100% βουβαλίσια σουτζουκάκια των 500γρ.

Για τη σάλτσα
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, περασμένα από τον τρίφτη
- 5 ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 σκελίδα σκόρδου (προαιρετικά)
- 3 κόκκοι μπαχαριού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φύλλα βασιλικού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγετε την συσκευασία και τοποθετείτε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψάκι. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180˚C, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές κάθε φορά για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και μια σκελίδα σκόρδο για περισσότερο άρωμα.
Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μπαχάρι και τα αφήνουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν.
Μετά από 5 -10 λεπτά, λίγο πριν δέσει η σάλτσα συμπληρώνουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.
5 λεπτά πριν βγάλετε τα σουτζουκάκια από το φούρνο ρίχνετε τη σάλτσα και τα αφήνετε για άλλα 7 με 10 λεπτά να ψηθούν.
Συνοδέψτε τα με ρύζι, κους κους η ακόμα και με χυλοπίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου