--> Από την καρδιά της Κερκίνης, δεν σταματά η προσπάθεια μας, να φέρουμε τους Κερκινιώτες του κόσμου νοερά κοντά στον τόπο τους...-->

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ Ή ΤΣΙΖΜΠΕΡΓΚΕΡ ΕΚΠΛΗΞΗ

Για 2 άτομα

ΥΛΙΚΑ
Μια συσκευασία κατεψυγμένα βουβαλίσια σουτζουκάκια (280γρ.)
2 λεπτές φέτες κασέρι
2 λεπτές φέτες ντομάτας (την υπόλοιπη την περνάμε στον τρίφτη)
2 ροδέλες κρεμμυδιού
2 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες, κατά μήκος
2 ψωμάκια για χάμπουργκερ
Κέτσαπ ή μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε τα βουβαλίσια σουτζουκάκια, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τα ζυμώνουμε 3-4 λεπτά για να αφρατέψουν. Όχι λιγότερο!! Είναι σημαντικό ώστε να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια μας. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου, την τοποθετούμε στη ψηλή σκάλα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με λίγο νερό, ώστε να πέφτουν εκεί τα υγρά από τα μπιφτέκια μας.
Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε και τοποθετούμε από πάνω τους τις φετούλες τυριού. Αλείφουμε τα ψωμάκια με μουστάρδα ή κέτσαπ, τοποθετούμε το μπιφτέκι, τη ντομάτα, τα αγγουράκια και το κρεμμύδι. Τα σκεπάζουμε με το άλλο ψωμάκι και τα απολαμβάνουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου