Για 4-5 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βουβαλίσιο κρέας για
μαγειρευτό, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
4 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
1 μέτρια σελινόριζα, κομμένη
σε κύβους
2 μεγάλες πατάτες, κομμένες
σε κύβους
3 καρότα, κομμένα σε κύβους
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το βουβάλι σε μια
κατσαρόλα για 15 λεπτά. Πετάμε το πρώτο νερό και το ξαναβάζουμε σε βραστό νερό.
Το βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά έως ότου αρχίζει να μαλακώνει. Με μια
τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κομμάτια κρέατος και τα τοποθετούμε σε μια γαβάθα.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, ροδίζουμε τα κομμάτια
κρέατος απ’ όλες τις πλευρές, ρίχνουμε τα πράσα, τη σελινόριζα και τα καρότα,
τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε πατάτες.
Αλατίζουμε, σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 2-3 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το
αλκοόλ, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά,
για περίπου 20 λεπτά. Ελέγχουμε τα υγρά του και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο
ζωμό από το κρέας που βράσαμε. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με την κουτάλα, αν
χρειαστεί, ανακινούμε την κατσαρόλα. Όταν βράσουν και τα λαχανικά, σ’ ένα
γυάλινο βαζάκι με καπάκι, αναμειγνύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό
λεμονιού και το χτυπάμε σαν σέικερ. Περιχύνουμε το φαγητό, το αποσύρουμε από τη
φωτιά και πριν το σερβίρουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου