Για 4-5 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βουβαλίσιο κρέας για
μαγειρευτό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 πακέτο κριθαράκι
2 λίτρα βραστό νερό
1 φλιτζάνι χυμό φρέσκιας
ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 καρότο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο
πιπέρι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λίγο σέλινο για το ζωμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το βουβάλι σε μια
κατσαρόλα για 15 λεπτά. Πετάμε το πρώτο νερό και το ξαναβάζουμε σε βραστό νερό,
στο οποίο προσθέτουμε ένα ολόκληρο ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο, ένα καρότο και ένα
κλωνάρι σέλινο. Όταν αρχίσει να μαλακώνει το κρέας και είναι σχεδόν έτοιμο, σε
μια δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατίζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά να
μελώσει. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κομματάκια κρέατος και τα
τοποθετούμε σε μια γάστρα. Στραγγίζουμε και μετράμε το ζωμό. Χρειαζόμαστε 2
λίτρα υγρά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με βραστό νερό. Βάζουμε το κριθαράκι στη
γάστρα, ρίχνουμε το ζωμό και τη σάλτσα, αλατίζουμε, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο
πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C με σκεπασμένη
τη γάστρα. Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο βραστό
νερό. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και
αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου