--> Ένα νέο KerkiniToday έχετε μπροστά σας--> Το KerkiniToday, είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα ενός "άλλου" κόσμου από την καρδιά της Κερκίνης -->

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

ΒΟΥΒΑΛΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Για 4-5 άτομα

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βουβαλίσιο κρέας για μαγειρευτό, κομμένο σε κομματάκια – μερίδες
1 κιλό φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
2 καρότα, κομμένα ροδέλες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια χυμό φρέσκιας ντομάτας
½ ματσάκι μαϊντανό
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το βουβάλι σε μια κατσαρόλα για 15 λεπτά. Πετάμε το πρώτο νερό και το ξαναβάζουμε σε βραστό νερό. Το βράζουμε για περίπου 30 – 40 λεπτά έως ότου αρχίζει να μαλακώνει. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κομμάτια κρέατος και τα τοποθετούμε σε μια γαβάθα. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, ροδίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρέας. Το ροδίζουμε και αυτό από όλες τις πλευρές και βάζουμε τα φασολάκια, τα καρότα, το χυμό ντομάτας και ένα φλιτζάνι ζωμό κρέατος. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε το φαγητό να γίνει.
Ελέγχουμε τακτικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό. Αποφεύγουμε να το ανακατέψουμε με την κουτάλα, απλά κινούμε πότε – πότε την κατσαρόλα. Δέκα λεπτά πριν γίνουν τα φασολάκια προσθέτουμε το μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου