--> Ένα νέο KerkiniToday έχετε μπροστά σας--> Το KerkiniToday, είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα ενός "άλλου" κόσμου από την καρδιά της Κερκίνης -->

Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΜΠΕΛΟΥΓΚΑ

Για 4-5 άτομα

ΥΛΙΚΑ
2 συσκευασίες βουβαλίσια λουκάνικα
¼ κιλό φακές μπελούγκα
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φετούλες
1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
4-5 μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φετούλες
8 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο και 1 πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φακές σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Πετάμε το πρώτο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν με ένα δαφνόφυλλο, για περίπου 10-15 λεπτά, προσέχοντας να μην χυλώσουν. Τις στραγγίζουμε σ’ ένα σουρωτήρι και αφαιρούμε δαφνόφυλλο.
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι με χοντρό πάτο, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, το σκόρδο και την πιπεριά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν καλά και τα αφήνουμε σκεπασμένα να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις φακές, αλατίζουμε, τις φέρνουμε δυο βόλτες και αφήνουμε όλα τα υλικά να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά και να δέσουν οι γεύσεις.
Ταυτόχρονα, τρυπάμε τα λουκάνικα σε 2-3 σημεία, με τη μύτη ενός μαχαιριού, και προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
Τα τοποθετούμε σε μια σχάρα και σε μια χαμηλότερη θέση βάζουμε ένα βαθύ ταψί με λίγο νερό για να στάζουν εκεί τα λίπη.
Τα ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά, γυρίζοντας τα μια φορά και προσέχοντας να μη στεγνώσουν.
Μόλις ετοιμαστούν τα κόβουμε ροδέλες.
Σε μια ρηχή πιατέλα σερβίρουμε τη φακή, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και από πάνω ακουμπάμε τα λουκάνικα. Πασπαλίζουμε με το κόλιανδρο και σερβίρουμε αμέσως.

Tips: οι φακές μπελούγκα είναι μαύρες φακές, λίγο πιο μικρές από τις κλασικές. Ονομάζονται έτσι, γιατί λόγω του χρώματος μοιάζουν με το περίφημο χαβιάρι μπελούγκα. Η συνταγή μπορεί να γίνει και με τις κλασικές φακές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου