--> Ένα νέο KerkiniToday έχετε μπροστά σας--> Το KerkiniToday, είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα ενός "άλλου" κόσμου από την καρδιά της Κερκίνης -->

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΒΟΥΒΑΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ


Για 8 άτομα

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά βουβαλίσιο κρέας για μαγειρευτό, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
1 μπουκάλι καλό, ξηρό, κόκκινο κρασί (καλό όμως!!!)
Αλεύρι για να αλευρώσουμε το κρέας
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες, όπως της χωριάτικης
2 καρότα, κομμένα ροδέλες
3 κλαράκια σέλερι
1 φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2,3 δαφνόφυλλα
4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά πετιμέζι
2 κουταλιές ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα τηγάνι με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι. Μόλις ροδίσουν τα κρεμμύδια, με μια τρυπητή κουτάλα, τα αφαιρούμε όλα και τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα. Αλευρώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε κι αυτό στο λάδι. Δεν βάζουμε όλα τα κομμάτια μαζί. Τα σοτάρουμε προσεκτικά απ’ όλες τις πλευρές λίγα-λίγα και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο κρασί. Με μια ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού και αφού καθαρίσουμε καλά τα νόστιμα υπολείμματα, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Την βάζουμε στη φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, τα αρωματικά το ξύδι και το πετιμέζι.
Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Όταν γίνει το κρέας κλείνουμε τη φωτιά. Ιδανικά, αφήνουμε το φαγητό 1-2 ώρες και το σερβίρουμε μετά. Όσο μένει, τόσο νοστιμότερο γίνεται. Το συνοδεύουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες ή με πιλάφι.    

Tips: είναι μια συνταγή αποκλειστικά και μόνο για εξαιρετικά κομμάτια κρέατος, και γι’ αυτό χαλαλίζουμε ένα ολόκληρο μπουκάλι καλό κρασί. Μη μπείτε στον κόπο να μαγειρέψετε τη συνταγή μ’ ένα τυχαίο κομμάτι κρέατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου