--> Ένα νέο KerkiniToday έχετε μπροστά σας--> Το KerkiniToday, είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα ενός "άλλου" κόσμου από την καρδιά της Κερκίνης -->

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

ΒΟΥΒΑΛΙ ΒΡΑΣΤΟ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βουβαλίσιο κρέας για μαγειρευτό, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
4 καρότα κομμένα σε κυβάκια
3-4 κλωναράκια σέλινο, φύλλα και τρυφερά κοτσάνια, ψιλοκομμένα
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο, για το άρωμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το βουβάλι σε μια κατσαρόλα για 15 λεπτά. Πετάμε το πρώτο νερό και το ξαναβάζουμε σε βραστό νερό. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά και τις πατάτες, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες και τα λαχανικά προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και λίγο πριν τη σερβίρουμε ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών έως ότου γίνουν μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τους κρόκους και στη συνέχεια το χυμό των λεμονιών χτυπώντας διαρκώς. Προσθέτουμε στο μείγμα 1-2 βαθιές κουτάλες ζωμό από τη σούπα, χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ανακινώντας την, ώστε να απλωθεί παντού. Δεν κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να μην ψηθεί το αυγό. Σερβίρουμε με άφθωνο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου