--> ΚΕΡΝΙΝΗ 1923 - ΚΕΡΚΙΝΗ 2023 --- 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΡΚΙΝΗ

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΒΟΥΒΑΛΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ


Για 4-5 άτομα

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βουβαλίσιο κρέας για μαγειρευτό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
400γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης και 4-5 μπαχάρια
1 ξυλαράκι κανέλλας
1 κουταλιά ζάχαρη
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Για τον πουρέ μελιτζάνας
4 μελιτζάνες, φλάσκες, ψημένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλ. Κεφαλογραβιέρα πικάντικη τριμμένη
Αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κρέας για 15 λεπτά περίπου και πετάνε το πρώτο νερό. Προσθέτουμε βραστό νερό και το αφήνουμε να βράσει ώστε να είναι σχεδόν έτοιμο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κομμάτια του βρασμένου κρέατος, το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές και το σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά ώστε να μαλακώσει η σάλτσα. Ταυτόχρονα ψήνουμε τις μελιτζάνες μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσει το εσωτερικό. Ιδανικά σε φλόγα ή στα κάρβουνα, διαφορετικά, στο γκριλ. Τις ξεφλουδίζουμε και τις χτυπάμε στο μπλέντερ ή το μούλτι, με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το αλάτι. Στο τέλος τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
Σερβίρουμε, αφού βγάλουμε από τη σάλτσα την κανέλα και τα μπαχάρια, βάζοντας 3-4 κουταλιές πουρέ μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό βουβάλι. Πασπαλίζουμε το τυρί και το φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Tips: αν και μπελαλίδικο, είναι ένα φαγητό που μπορεί να γίνει από την προηγούμενη. Τόσο οι ψημένες μελιτζάνες όσο και το κοκκινιστό βουβάλι δεν θα χάσουν τίποτε από τη γεύση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου