--> Ένα νέο KerkiniToday έχετε μπροστά σας--> Το KerkiniToday, είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα ενός "άλλου" κόσμου από την καρδιά της Κερκίνης -->

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

ΒΟΥΒΑΛΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

Για 4-5 άτομα

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βουβαλίσιο κρέας για μαγειρευτό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 άσπρο λάχανο περίπου 1 ½ κιλό, χοντροκομμένο
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά κόκκινο γλυκό πιπέρι
5-6 ξινά δαμάσκηνα
3 κουταλιές μαύρες σταφίδες
1 κουταλιά καλό ξύδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το βουβάλι σε μια κατσαρόλα για 15 λεπτά. Πετάμε το πρώτο νερό και το ξαναβάζουμε σε βραστό νερό. Όταν αρχίσει να μαλακώνει το κρέας και είναι σχεδόν έτοιμο, σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, ροδίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να λαδωθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τα κομμάτια κρέατος, 1 φλυτζάνι από το ζωμό τους, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, τα ξινά δαμάσκηνα, τις σταφίδες, το ξύδι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να γίνει, για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει το λάχανο. Αφού το σβήσουμε, δοκιμάζουμε τη γεύση και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Tips: οι πιο σκληροπυρηνικοί της παράδοσης, και βέβαια όλη η βόρεια Ευρώπη, μαγειρεύουν αυτό το φαγητό με λάχανο τουρσί. Αν έχετε σπιτικό τουρσί μαγειρέψτε το με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφαιρώντας απλά το ξύδι από την συνταγή. Αν το τουρσί είναι σχετικά φρέσκο προσθέστε και λίγο από το ζουμί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου