--> Ένα νέο KerkiniToday έχετε μπροστά σας--> Το KerkiniToday, είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα ενός "άλλου" κόσμου από την καρδιά της Κερκίνης -->

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. Παραδοσιακό Χωριάτικο βουβαλίσιο λουκάνικο
1 κιλό φασόλια γίγαντες κατά προτίμηση Πρεσπών
500 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες
150γρ. καρότο
150 γρ. κόκκινη πιπεριά
100 γρ. κρεμμύδι ξερό
100 γρ. σέλινο
2 σκόρδα
2 φύλλα δάφνης
100 γρ. μαϊντανό
50 γρ. φρέσκια ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, μουσκεύουμε σε νερό τα φασόλια για 8 με 12 ώρες περίπου. Στη συνέχεια, τα βράζουμε στη χύτρα για 10 λεπτά. Στην κατσαρόλα θωρακίζουμε, το βουβαλίσιο λουκάνικο, το καρότο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί. Σε ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε τα φασόλια και προσθέτουμε τη σάλτσα μας, με τα λουκάνικα. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τη φρέσκια ρίγανη, και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Συνοδέψτε με κόκκινο κρασάκι και φυσικά καλή παρέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου