--> Από την καρδιά της Κερκίνης, δεν σταματά η προσπάθεια μας, να φέρουμε τους Κερκινιώτες του κόσμου νοερά κοντά στον τόπο τους...-->

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ ΜΕ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία βουβαλίσια λουκάνικα, περίπου 350γρ.
5 πράσινες πιπεριές, κέρατο, κομμένες ροδέλες
1 μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε κύβους
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 καυτερή πιπερίτσα
Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους, τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι, τις πασπαλίζουμε με ψιλό αλάτι και τις αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα, ώσπου να «δακρύσουν».
Τις ξεπλένουμε και τις πιέζουμε με το χέρι μας για να αποβάλλουν την υγρασία. Με αυτή τη διαδικασία η μελιτζάνα απορροφά πολύ λίγο λάδι και το φαγητό γίνεται ελαφρύ.
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς καμιά λιπαρή ουσία, ροδίζουμε το λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες. Μόλις γίνει, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Σε άλλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κύβους της μελιτζάνας για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας ώστε να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Τις αφαιρούμε, και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε σ’ ένα σφηνάκι τσίπουρο, περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη ντομάτα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε λουκάνικο, τις μελιτζάνες, αλατίζουμε, αν θέλουμε ρίχνουμε και μια καυτερή πιπερίτσα ολόκληρη και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μελώσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ½ ποτήρι βραστό νερό. Το σβήνουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά να «ξεκουραστεί» πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου