--> Από την καρδιά της Κερκίνης, δεν σταματά η προσπάθεια μας, να φέρουμε τους Κερκινιώτες του κόσμου νοερά κοντά στον τόπο τους...

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ


Ένας θρύλος λέει πως η Αλήθεια και Το Ψέμα συναντήθηκαν κάποτε. Το Ψέμα καλημέρισε την Αλήθεια λέγοντας, «Ωραία μέρα σήμερα». Η Αλήθεια για να βεβαιωθεί κοίταξε γύρω στον ουρανό και βεβαιώθηκε πως η μέρα ήταν ωραία.
Περπάτησαν για λίγο ώσπου έφτασαν σε ένα μεγάλο πηγάδι γεμάτο νερό. Το Ψέμα βούτηξε το χέρι του στο νερό και γυρίζοντας στην Αλήθεια της είπε «ωραίο και ζεστό το νερό, θέλεις να κολυμπήσουμε μαζί?».
Πάλι η Αλήθεια όμως ήταν καχύποπτη, έτσι δοκίμασε με το χέρι της το νερό που ήταν πράγματι ζεστό.
Μπήκαν λοιπόν οι δυο τους και κολυμπούσαν για αρκετή ώρα, όταν ξαφνικά το Ψέμα, βγήκε από το πηγάδι, φόρεσε τα ρούχα της Αλήθειας και εξαφανίστηκε.
Θυμωμένη και γυμνή η Αλήθεια, βγήκε τρέχοντας και ψάχνοντας παντού για το Ψέμα μπας και πάρει πίσω τα ρούχα της. Ο κόσμος που την έβλεπε γυμνή, γύριζε όμως το βλέμμα του αλλού, είτε από ντροπή είτε από θυμό.
Η φτωχή Αλήθεια τελικά, ντροπιασμένη κι αφού δεν βρήκε πουθενά το Ψέμα, γύρισε στο πηγάδι και χώθηκε εκεί για πάντα.
Έκτοτε το Ψέμα γυρίζει ανενόχλητο ντυμένο με τα ρούχα τις Αλήθειας ικανοποιώντας τα τερτίπια του κόσμου, ο οποίος με κανένα τρόπο δεν θέλει να δει τη γυμνή Αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου