--> Από την καρδιά της Κερκίνης, δεν σταματά η προσπάθεια μας, να φέρουμε τους Κερκινιώτες του κόσμου νοερά κοντά στον τόπο τους...

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ


Είναι γνωστό πως ο κορυδαλλός δεν αποδημεί. Μένει μαζί μας και συντροφεύει τους γεωργούς μας το χειμώνα στις αγροτικές εργασίες τους, στ’ αμπέλι ή το χωράφι.
Λέει λοιπόν ο μύθος πως κάθε φθινόπωρο, τον καιρό της αποδημίας των ταξιδιάρικων πουλιών, ο κορυδαλλός τα ξεγελάει με ένα πανούργο τέχνασμα.
Βάζει τις φωνές και ειδοποιεί όλα τα αποδημητικά πουλιά, πως έφτασε ο καιρός για το μεγάλο τους ταξίδι. Πρωτοστατεί σε όλες τις προετοιμασίες.
«Θα έρθω κι εγώ μαζί σας – τους λέει – εδώ η τροφή τελείωσε και το χιόνι θα σκεπάσει τη γη. Εμπρός λοιπόν να φύγουμε». Έτσι τα πουλιά μαζεύονται και ξεκινάνε. Μπροστά πετάει πάντα ο πονηρότατος κατσουλιέρης έχοντας κατεβασμένο το λοφίο.
Μόλις λοιπόν περάσουν τη στεριά κι ανοιχτούν στο πέλαγο, ο κορυδαλλός φωνάζει ξαφνικά… «πω! πω! τι έπαθα!!! Ξέχασα τη σκούφια μου στο φάρο. Προχωρήστε εσείς, εγώ θα γυρίσω να την πάρω και θα σας φτάσω…»
Έτσι, γυρίζει πίσω ο κορυδαλλός και μένει κοντά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου