--> ΚΕΡΝΙΝΗ 1923 - ΚΕΡΚΙΝΗ 2023 --- 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΡΚΙΝΗ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ_ΕΚΛΟΓΕΣ 2019


Καθώς ερχόμουν στην εργασία μου σήμερα το πρωί, όλη η κεντρική οδός του χωριού μας ήταν γεμάτη με αυτό το έγγραφο.
Με την πρώτη ματιά ήταν πραγματικά να γελάω και να κλαίω, μα με μία δεύτερη το πράγμα σοβάρεψε.
Εγώ προσωπικά, το μάθημα μου από τις εκλογές και το πόσο μπορούν αυτές να διχάσουν ακόμα και φίλους αδελφικούς το πήρα πριν χρόνια και αυτός είναι ο λόγος που δεν ασχολούμαι με τα κοινά, άλλωστε έτσι γλίτωσα εγώ από τους συγχωριανούς μου κι αυτοί φυσικά από εμένα.
Πάμε όμως στο έγγραφο αυτό καθ’ αυτό.
Με την έναρξη του διαβάζουμε πως ο συγγραφέας φυσικά και εξαιρεί τον εαυτό του από τους όποιους προδότες εντοπίζει σε αυτό το χωριό, χωρίς όμως να μας ρωτάει την άποψη που τυχόν έχουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι γι’ αυτόν. Μήπως βρε αδελφέ κι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε την ίδια, αν όχι και χειρότεροι άποψη γι' αυτόν.
Μας αναφέρει περήφανα στις επόμενες αράδες πως αυτή η Κερκίνη που είναι γεμάτη προδότες, σήμερα ενώθηκε, χωρίς όμως να μας λέει κάτω από ποια ομάδα ενώθηκε, φυσικά και δεν θα το έλεγε, αφού όλο το κείμενο είναι ποινικά κολάσιμο και σκοπό έχει αποκλειστικά να φοβίσει.
Πολιτικό λόγο έχει όποιος πρώτ’ απ’ όλα, παρουσιάζει το δικό του έργο, την δική του προοπτική κι όχι όποιος πετώντας ένα χαρτί προσπαθεί να πει πράγματα χωρίς φυσικά να τα πει.
Πολιτική ευθύτητα έχει όποιος πρώτ’ απ’ όλα, αφού έχει αποδείξεις για όσα διχαστικά λέει και γράφει πάει στις δικαστικές αρχές και τις καταθέτει.     
Πολιτική μαγκιά (κι αντρική) έχει όποιος πρώτ’ απ’ όλα ότι γράφει το γράφει με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, είμαι αυτός και λέω πως αυτοί, κάνουν αυτό, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τον νόμο αν αυτό που λέει είναι ψέματα.
Και τέλος, ας είμαστε σοβαροί σε αυτό το χωριό κι ας κάνουμε την διαφορά μέσα από αυτή τη σοβαρότητα.
Πως περιμένει αυτός που συνέταξε το κείμενο, οι Κερκινιώτες να τον υποστηρίξουν όταν με το καλημέρα της πολιτικής του καριέρας πετώντας ένα έγγραφο διχάζει, απειλεί (οικογένειες και παιδιά), με τον πλέον χυδαίο και άνανδρο τρόπο.
Δεν ξέρω ποιος το έγραψε, δεν με ενδιαφέρει, έτσι κι αλλιώς ο κάθε ένας από εμάς είναι υπεύθυνος για όσα λέει και κάνει και με αυτά θα κριθεί. Απλά πίστευα, πως ο καιρός που κάποιος ή κάποιοι πετούσαν χαρτιά στην Κερκίνη με φανταστικά κείμενα μέσα, είχε περάσει, με δεδομένο πως οι γενεές αλλάζουν με τα παιδιά μας να είναι πλέον πιο έξυπνα από εμάς.
Σ’ ένα θα συμφωνήσω με τον συγγραφέα, μετά από αυτή την κατάντια και ξεφτίλα αυτού του κειμένου, έχει δίκιο,  αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα.
(για να μάθεις και λίγα σωστά Ελληνικά).

1 σχόλιο: